Breuklijn

2024 | Thriller | circa 50 minuten

Breuklijn

Breuklijn gaat over David, een Groningse man die verbitterd is achtergebleven na het instorten van zijn huis door aardbevingen. Zijn vrouw is vertrokken, terwijl David is achtergebleven in een stacaravan aan de rand van het kleine Groningse dorp waar zij ooit samen gelukkig waren. Vanuit daar voert hij een verbeten strijd tegen degenen die hij verantwoordelijk acht voor zijn leed. Eerst in de rechtbank, maar langzaamaan ook daarbuiten.

Als er ’s nachts mysterieuze dingen gebeuren rondom de stacaravan en David zich bedreigd en geïntimideerd voelt, besluit hij nog harder terug te vechten. Mikpunt daarbij wordt de politiek actieve dorpsgenoot die David mede verantwoordelijk acht voor het gebeurde.

David voert zijn acties op en radicaliseert. Waar hij zich in eerste instantie nog gesteund voelde door zijn dorpsgenoten komt hij steeds meer alleen of zelfs tegenover zijn dorpsgenoten te staan. Uiteindelijk moet hij dan ook een keus maken: blijven hangen in zijn woede of doorgaan met zijn leven.

status:

fondsenwerving.

cast:

crew:

a
a

Apparently we had reached a great height in the atmosphere, for the sky was a dead black, and the stars had ceased.

fb. tw. ig.