Vrij werk

Op deze pagina staan mijn meest recente korte fictiefilms, documentaires en ook projecten die nog in de maak zijn. De meeste van deze projecten produceerde ik zelf, maar ik ben ook in te huren als scenarist en/of regisseur voor externe projecten!

2024

Breuklijn

Breuklijn gaat over David, een Groningse man die verbitterd is achtergebleven na het instorten van zijn huis door aardbevingen. Zijn vrouw is vertrokken, terwijl David is achtergebleven in een stacaravan aan de rand van het kleine Groningse dorp waar zij ooit samen gelukkig waren. Vanuit daar voert hij een verbeten strijd tegen degenen die hij verantwoordelijk acht voor zijn leed. Eerst in de rechtbank, maar langzaamaan ook daarbuiten.

2023
De Vader, de Dochter en de Pastoor

Met De Vader, de Dochter en de Pastoor wonnen we de prijs voor Best Writing en waren we runner-up voor Best Film tijdens het 48HFP Groningen 2023. In de film volgen we een vader en dochter die zijn begrafenis voorbereiden. Maar dan blijken de zaken iets anders te liggen dan gedacht...

2023

Vijf Minuten

Met Vijf Minuten wonnen we de prijs voor Beste Film én de Publieksprijs tijdens het 48HFP Rotterdam 2023. In de film volgen we vijf militairen die op zoek zijn naar een gijzelaar. Als ze daarbij op problemen stuiten, blijken ze nog minder tijd te hebben dan gedacht!

2022

De Laatste Dag

De Laatste Dag vertelt het verhaal van Ton, een eenzame man die na de dood van zijn vrouw in de vogelkijkhut is gaan wonen waar ze samen vele uren doorbrachten. Ton verzamelt daar de moed om er zelf ook een einde aan te maken, maar hij durft niet. Gelukkig verschijnt er hulp als een jongen zich bij de vogelkijkhut meldt. Er ontstaat een mysterieuze vriendschap tussen de twee terwijl ze Tons dood voorbereiden…

2022

Cornelia

Cornelia vertelt het verhaal van Cornelia Johanna van den Berg–van der Vlis, de enige vrouw tussen 290 mannen op het Friese verzetsmonument. Wie was zij? Waarom wilden de Duitsers haar zo graag te pakken krijgen? En hoe liep het met haar af? We lichten een tipje van de sluier op, terwijl Cornelia door een vuurpeloton naar de plek van haar executie wordt gebracht.

2022

De Stagiair

Als de stagiair op een nieuwsredactie ontdekt dat zijn lunch voor de zoveelste keer is gestolen, gaat hij op onderzoek uit. Er blijkt veel meer te spelen op de redactie dan aanvankelijk gedacht.

2021

Found & Lost

Als Renee wakker wordt in een tent, zonder herinnering hoe ze daar beland is, eist ze een verklaring van de onbekende jongeman met wie ze de kampeerplek deelt. Maar het antwoord is misschien niet wat ze hoopt.

2020

Dat Vergeet je Nooit!

In het docudrama Dat Vergeet je Nooit! vertellen ooggetuigen uit de voormalig gemeente Baflo (Noord-Groningen) over hun belevenissen in de oorlog. Bommen op het dorp, kinderen van NSB’ers, omgekomen verzetshelden; alle facetten komen aan bod en worden ook voorgelegd aan de basisschoolkinderen van nu.

2020

#VaderJacob

Vader Jacob is pastoor in een kerk op het Groninger platteland. Als hij wordt geconfronteerd met de sterk afnemende interesse voor de kerk, besluit hij een drastische stap te nemen en social media influencer te worden. Al snel laat hij zich aardig meeslepen, totdat één noodlottige beslissing alles op het spel zet.

2019

Ontkurkt

Een spionne infiltreert op de wijnlancering van een olijke sommelier in de hoop om het geheim van zijn succes te ontrafelen.

2018

Limina

De 18-jarige Chiel heeft moeite met het maken van keuzes. Als hij op een avond de kerk binnenstapt waar een Gregoriaans koor repeteert, ontmoet hij iemand die hem helpt om zijn angsten onder ogen te komen.

Showreel Vrij Werk

Een showreel met shots uit de volgende producties:
- Verzwegen (2016, shortfilm)
- Limina (2018, shortfilm)
- Ontkurkt (2019, 48Hr shortfilm)
- Bezeten (2019, boektrailer)
- #VaderJacob (2020, shortfilm)
- Dat Vergeet je Nooit! (2020, docudrama)
- Found & Lost (2021, 48Hr shortfilm)
- Cornelia (2022, shortfilm)
- De Laatste Dag (2022, shortfilm)
- Breuklijn (2023, teaser)

a
a

Apparently we had reached a great height in the atmosphere, for the sky was a dead black, and the stars had ceased.

fb. tw. ig.